ISO 9001:2015 CERTIFIED

A A A

Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ανάληψη από κοινού, ενός πλέγματος δράσεων και δραστηριοτήτων εκπαιδευτικής, ερευνητικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας που άπτονται του αθλητισμού, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Αθανάσιος Κατσής.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, αλλά και του Εργαστηρίου Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, προχωρά στο σχεδιασμό και στην οργάνωση δράσεων, με άξονα την σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία, που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη πολιτικών και πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Αθηναίων.

Το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο μερών, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ανάπτυξη δράσεων και την έρευνα για υιοθέτηση «ευφυών» υπηρεσιών που αναβαθμίζουν την Ποιότητα Ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων. Ακόμη, προβλέπει τη δυνατότητα μελέτης, σχεδιασμού και οργάνωσης δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της σωματικής ευεξίας των κατοίκων της Αθήνας, καθώς και την δημιουργία δράσεων για την αθλητική, πνευματική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και των ατόμων που χρειάζονται την ανάλογη υποστήριξη.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού να συμμετέχουν για εκπαιδευτικούς σκοπούς στις διαδικασίες διεξαγωγής αθλητικών και άλλων διοργανώσεων που θα αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ προβλέπεται και η διεξαγωγή σεμιναρίων, διαλέξεων και ημερίδων από έμπειρα στελέχη του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι κοινές δράσεις ενθαρρύνουν την σύμπραξη του Πανεπιστημίου με στελέχη του Δήμου Αθηναίων για τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας πάνω σε ζητήματα που άπτονται της Ποιότητας Ζωής και της Αθλητικής Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητικών Φορέων και Αθλητικών Γεγονότων.

Τέλος, προβλέπεται:

·     Η δημιουργία θέσεων Πρακτικής Άσκησης, στον Δήμο Αθηναίων, η συμμετοχή εθελοντών προπτυχιακών / μεταπτυχιακών φοιτητών στις δράσεις του Δήμου, η προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών από καθηγητές και επιστημονικό προσωπικό για τις ανάγκες έρευνας και διαχείρισης του Δήμου Αθηναίων.

·         Η διεξαγωγή στοχευμένων ερευνών σχετικών με την αθλητική διοίκηση, τη διοίκηση υπηρεσιών και την ποιότητα ζωής, όπως και τη σύνταξη των σχετικών μελετών και εκθέσεων.

·         Η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας των δύο μερών μέσω π.χ. της παραγωγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας, δεδομένων, μελετών περιπτώσεων (casestudies) κ.ά.

·         Η διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αθηναίων για τις αθλητικές διοργανώσεις του ΤΟΔΑ, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης και έρευνας διαθεσιμότητας.

·        Η δημιουργία ενότητας (menusession) στην επίσημη ιστοσελίδα των και των δύο μερών με τίτλο: «Συνεργασία του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τον Δήμο Αθηναίων» καθώς και η δημιουργία συνδέσμου (link) για την παραπομπή στις ιστοσελίδες αμφοτέρων των μερών με εμφανή τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τέλος, 

·        Η προώθηση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στα μέσα επικοινωνίας που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, παρών ήταν και ο Καθηγητής του Τ.Ο.Δ.Α. & Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Οργάνωση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, Γιάννης Δουβής. 

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την κοινωνία στην πράξη, μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να δώσει. Είναι μία συνεργασία που δίνει ουσιαστικό νόημα στο ζητούμενο της εποχής μας, την ποιότητα της ζωής και την υγεία".

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, επεσήμανε την αξία και τη  σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων, όπου και  οι δύο φορείς θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια αμφίδρομη σχέση μεταφοράς εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειριών.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής και Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού κ. Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος, αναφερόμενος στο γεγονός, τόνισε ότι η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έχει το δικό της ειδικό βάρος. Η σύνδεση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και συγκεκριμένα του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Δήμο Αθηναίων, δεν μπορεί παρά να αποτελεί   εφαλτήριο για την ανάπτυξη νέων τομέων κοινής δράσης.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
ggalogo
ΟΑΚΑ
kemea_logo
ekke_logo
perifereia_kritis-logo
iasis
dimos_athineon
Super League 2 Football League
ΕΚΔΔΑ
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
eope
logo_ego
Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
pygmaxia
logo_athletia
eetaa_logo
kleisthenis
dimos_paleou_falirou
Δήμος Σπάρτης
spata-artemis
dimos_dionysou
nea-smyrni
panetolikos