ISO 9001:2015 CERTIFIED

A A A

Συγκεκριμένα, το τριτοβάθμιο σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» (ΕΠΟ) με έδρα την Αθήνα (Πάρκο Γουδή) εκπροσωπήθηκε νόμιμα από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής της Επιτροπής κ. Ευάγγελο Γραμμένο και αφετέρου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη (Ερυθρού Σταυρού 28) εκπροσωπήθηκε κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου νόμιμα από τον Πρύτανη, Καθηγητή Αθανάσιο Κατσή, σύμφωνα με πρόταση που είχε καταθέσει ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Αναπλ. Καθηγητής Παναγιώτης Αλεξόπουλος για έγκριση στη Σύγκλητο, που απεδέχθη ομοφώνως προ διμήνου με σχετική απόφαση της. Στη συνάντηση και τη σύναψη της συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στο πάρκο Γουδή, την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Γραμμένος και το  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο πρύτανης, καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής και ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, αναπληρωτής καθηγητής κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ είναι η μόνη και αποκλειστικά αρμόδια ανώτατη αρχή για την οργάνωση, διαχείριση, λειτουργία και διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την εκπροσώπηση του στην Ελλάδα και παγκόσμια. Μεταξύ δε των καταστατικών της σκοπών είναι:
• να βελτιώνει το παιχνίδι του ποδοσφαίρου αδιαλείπτως και
• να το προωθεί, διευθύνει, διοικεί και ελέγχει σε όλη την ελληνική επικράτεια υπό το φως του ευ αγωνίζεσθαι, των ενοποιητικών, επιμορφωτικών, πολιτιστικών και ανθρωπιστικών αξιών του, ιδιαιτέρως διαμέσου των προγραμμάτων ανάπτυξης των νέων.
Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι Το ΤΟΔΑ, ως μοναδικό Τμήμα που προάγει την επιστήμη της Αθλητικής Διοίκησης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του εξωστρεφούς χαρακτήρα του, συνάπτει συμφωνίες με τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς και φορείς στην Ελλάδα.
Τα οφέλη τέτοιων συνεργασιών μπορεί να είναι διττά και για όλες τις συμβαλλόμενες πλευρές, αφού το ΤΟΔΑ, εκτός από τη δομημένη γνώση μπορεί να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και καταρτισμένους συνεργάτες για μεγάλο φάσμα αθλητικών διοργανώσεων πανελλαδικά.
Με βάση τα ανωτέρω, τα μέρη δήλωσαν σήμερα (μετά από διαβουλεύσεις τεσσάρων μηνών) με το συγκεκριμένο μνημόνιο  την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με στόχο την προαγωγή μιας αποτελεσματικότερης οργάνωσης και διαχείρισης του αθλητισμού στην Ελλάδα, που θα παράγει οφέλη για αμφότερα τα μέρη.
1. Η συνεργασία των μερών δύναται ειδικότερα να πραγματοποιηθεί εντός του πλαισίου που ορίζεται από τους κάτωθι άξονες:
• Συμμετοχή -για εκπαιδευτικούς σκοπούς- φοιτητών του ΤΟΔΑ στα εκπαιδευτικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά προγράμματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
• Σεμινάρια-διαλέξεις από έμπειρα στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση στους φοιτητές στα πλαίσια συναφών αντικειμένων που θεραπεύει το ΤΟΔΑ.
• Σύμπραξη με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την εκπόνηση πρότυπων εκπαιδευτικών, αναπτυξιακών και κοινωνικών ποδοσφαιρικών προγραμμάτων.
• Την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε ποικίλες διοργανώσεις του ΤΟΔΑ σε όλη την Ελλάδα καθώς και τη συμπερίληψη στελεχών της Ε.Π.Ο. σε διάφορα έργα.
• Σύμπραξη με στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως Διά Βίου Μάθησης και Κατάρτισης Στελεχών της ΕΠ.Ο., των Ενώσεων-μελών της και ποδοσφαιρικών σωματείων.
• Συμμετοχή φοιτητών στις δράσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ακόμα και σε διεθνή event .
• Προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών από καθηγητές και επιστημονικό προσωπικό του ΤΟΔΑ για τις ανάγκες ερευνών για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την Αθλητική βία, τον Αθλητικό στοιχηματισμό.
2. Για την υλοποίηση οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας εντός του ανωτέρω πλαισίου, θα υπογράφεται η σχετική ειδική σύμβαση από τα μέρη που θα προσδιορίζει και θα περιγράφει με λεπτομέρειες το κατά περίπτωση αντικείμενο συνεργασίας καθώς και τους όρους και τις συμφωνίες που αυτή θα υλοποιηθεί.
3. Τo Πανεπιστήμιο θα παράσχει σχετικά επιμόρφωση και τεχνογνωσία σε θέματα sport management, sport marketing και sport finance καθώς και συμβουλευτική και mentoring στα παραπάνω θέματα.
Είμαι πολύ Αισιόδοξος Για αυτή τη συνεργασία αν και το πανεπιστήμιο έχει αναστείλει Με απόφαση του υπουργείου τις εργασίες του λόγω της πανδημίας που έχει ενσκήψει στη χώρα μας ,εμείς εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε δράςεις και θέσεις για τη βελτίωση της Διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου .

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
ggalogo
ΟΑΚΑ
kemea_logo
ekke_logo
perifereia_kritis-logo
iasis
dimos_athineon
Super League 2 Football League
ΕΚΔΔΑ
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
eope
logo_ego
Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
pygmaxia
logo_athletia
eetaa_logo
kleisthenis
dimos_paleou_falirou
Δήμος Σπάρτης
spata-artemis
dimos_dionysou
nea-smyrni
panetolikos