ISO 9001:2015 CERTIFIED

A A A


Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ κος Δημήτρης Γρηγοριάδης αφού καλωσόρισε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή κο Αθανάσιο Κατσή, τον Κοσμήτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης ανέφερε:
"Μας περιποιεί εξαιρετική τιμή η παρουσία, στο σημερινό Δ.Σ., του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Κοσμήτορα του Τμήματος Οργάνωσης Διαχείρισης Αθλητισμού. Μια παρουσία που συνδέεται με ένα σπουδαίο γεγονός για την Ένωση μας! Την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής."

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έκανε μία σύντομη παρουσίαση της ΠΕΠΦΑ και ενημέρωσε για τον προγραμματισμό των δράσεων της ΠΕΠΦΑ και για τα αιτήματα του κλάδου προς την Ελληνική Πολιτεία. Καταλήγοντας ανέφερε:
"Με την υπογραφή σήμερα του Συμφώνου Συνεργασίας αναλαμβάνουμε από κοινού πρωτοβουλίες και συνέργειες σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων με σκοπό να προάγουμε την γνώση στους τομείς της επιστήμης του αθλητισμού και της οργάνωσης και διοίκησης των θεσμών του αθλητισμού".

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κος Αθανάσιος Κατσής αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης και τα μέλη του Δ.Σ. ανέφερε:

"Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που υπογράφουμε σήμερα αυτό το Σύμφωνο Συνεργασίας με την Π.Ε.Π.Φ.Α. Γνωρίζουμε τις δράσεις και τη δυναμική της Ένωσης σας. Σας προσκαλούμε να στηρίξετε και τις δικές μας δράσεις. Ιδιαίτερα όμως τις δράσεις που θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε από κοινού.Δράσεις που θα προάγουν τον κοινωνικό, σχολικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Με το ΤΟΔΑ και τον κοσμήτορα Παναγιώτη Αλεξόπουλο έχουμε εγκαινιάσει μια σειρά από συνεργασίες με φορείς που στοχεύουν ακριβώς σε αυτά που ανέφερα παραπάνω. Σας αναφέρω ενδεικτικά τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Οργάνωση και Διοίκηση του Αθλητισμού όπου θα χρειαστούμε την στήριξη σας σε πολλά επίπεδα."
Εξαιρετική εντύπωση έκανε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.η γνώση που έδειξε να έχει ο Πρύτανης κος Κατσής για βασικά θέματα - προβλήματα του κλάδου μας.
"Ξέρω την προσπάθεια που κάνετε για την εισαγωγή της Φυσικής Αγωγής στην νηπιακή ηλικία. Πιστεύω ότι η προσχολική αγωγή είναι προνομιακός χώρος για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και θεωρώ ότι η προσπάθεια σας θα βρει ανταπόκριση και θα δικαιωθεί."

Ο Κοσμήτορας του ΤΟΔΑ Παναγιώτης Αλεξόπουλος αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. της ΠΕΠΦΑ και τον Πρύτανη ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Ξέρετε όλοι ότι προέρχομαι από τα σπλάχνα σας. Είμαι μέλος της ΠΕΠΦΑ και έχω συμβάλλει στην προώθηση αρκετών θεμάτων που άπτονται γενικότερα του κλάδου της Φυσικής Αγωγής και θα συνεχίσω με όλες τις δυνάμεις μου να προσπαθώ για την προαγωγή και ανάπτυξη της αθλητικής επιστήμης ιδιαίτερα μέσα από τον χώρο της οργάνωσης και διαχείρισης του αθλητισμού. Τα οφέλη από την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ ΤΟΔΑ και ΠΕΠΦΑ θα είναι αμφίπλευρα αφού θα προωθήσουμε καινοτόμες δράσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα απηχούν σε ένα ευρύ φάσμα της Ελληνικής Κοινωνίας. Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε γενικά στον αθλητισμό, μετά το πρώτο πέρασμα του κορωνοιού, αφενός μας προβλημάτισε - καταφέρνοντας τελικά να ανταποκριθούμε εξαιρετικά - αφετέρου όμως μας οδήγησε να δημιουργήσουμε εργαλεία και θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Είναι η εποχή που θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε την αξία της συνεργασίας και της συνέργειας! Αυτόν τον αξιακό κώδικα υπηρετεί και η υπογραφή σήμερα του Συμφώνου Συνεργασίας των φορέων μας".

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κος Νίκος Κωστόπουλος ευχαρίστησε τον Πρύτανη κο Κατσή και εξήρε τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο Κοσμήτορας Παναγιώτης Αλεξόπουλος στο ΤΟΔΑ.

Η Ιωάννα Μάστορα μίλησε για την αναγκαιότητα εφαρμογής Ολυμπιακών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων.

Την ευχαρίστησή τους για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας εξέφρασαν όλα τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Μανώλης Εμμανουηλίδης, Βάσω Κοτσάλου, Ρένα Εξηνταβελώνη, Φάνης Παρασκευάς, Γεωργία Κολιοπάνου. Στο Δ. Σ. με απόφαση του Προέδρου συμμετείχαν τα 7 από τα 13 μέλη για λόγους ασφαλείας από τον κορωνοϊό.
Ακολούθησαν οι υπογραφές του Συμφώνου Συνεργασίας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή κο Αθανάσιο Κατσή και τον πρόεδρο της ΠΕΠΦΑ κο Δημήτρη Γρηγοριάδη καθώς και οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
ggalogo
ΟΑΚΑ
kemea_logo
ekke_logo
perifereia_kritis-logo
iasis
dimos_athineon
Super League 2 Football League
ΕΚΔΔΑ
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
eope
logo_ego
Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
pygmaxia
logo_athletia
eetaa_logo
kleisthenis
dimos_paleou_falirou
Δήμος Σπάρτης
spata-artemis
dimos_dionysou
nea-smyrni
panetolikos